duminică, 9 mai 2010

Pădurea Aokigahara

Dacă vă imaginați că o simplă carte nu poate influența/manipula oamenii în așa fel încât să determine sinucideri în masă...ei bine aflați că lucrurile nu stau chiar așa...
Seicho Matsumoto a publicat romanul Kuroi Kaiju (Black Sea of Trees - Marea neagră de copaci) în care două dintre personajele sale s-au sinucis (doi îndrăgostiți)și se pare că a pornit ,,trendul" sinuciderilor în masă în această pădure.Încă de la începutul secolului 19, fermierii săraci se sinucideau, din cauza faptului că aveau încredere că astfel, copiii lor vor avea mai mult de mâncare.
Acum, Pădurea Aokigahara care se află la baza muntelui Fuji în Japonia, supranumită și Marea de Copaci,este cunoscută ca locația cea mai populară pentru sinucigași din întreaga Japonie. Mai mult de 500 de persoane s-au sinucis înca din anii 1950.
De exmplu, 78 de cadavre au fost găsite în anul 2002, depășindu-se recordul de 73 de cadavre găsite în anul 1998. După anul 2003, numărul de cadavre găsite a urcat la 100, iar după acest an guvernul local a încetat publicarea numărului de morți.
Pădurea Aokigahara este declarată ca fiind a doua cea mai populară locație pentru sinuceri din lume, după Podul Golden Gate din San Francisco.
În fiecare săptămână, poliția face raiduri, în căutarea de noi cadavre...Terifiant,nu?

Și pentru cei mai tari de inimă, o serie de fotografii care vin să demonstreze cele spuse mai sus:










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu