vineri, 21 mai 2010

Hitler = ROZ

Credeați că nu îl veți vedea niciodată pe temutul Hitler îmbrăcat în roz... Ca dovadă a faptului că trăim într-o lume în care orice este posibil... uite că s-a întâmplat și acest lucru.

Postere mari, de aproape 5,5 metri, cu Hitler îmbrăcat în uniformă roz, au fost afișate în Palermo și au stârnit o adevarată furtună de critici.



Posterele cu Hitler îmbrăcat în roz și purtând o inimă pe braț, în loc de zvastică, au fost create pentru o campanie publicitară destinată hainelor pentru tineri. Mesaje precum "Change Style - Don't Follow Your Leader", adică "Schimbă-ți stilul. Nu îți urma liderul" sunt scrise pe afișe, îndemnându-i pe tineri să adopte un stil vestimentar propriu, să fie unici, să nu urmeze mulțimea în materie de modă.

Mai mulți localnici au declarat că această campanie este jignitoare și cer ca afișele să fie îndepărtate. Rosario Filoramo, consilier, spune că această campanie încalcă drepturile cetățenilor și a protestat față de primarul din Palermo.

Fabrizio Ferrandelli, un funcționar italian, spune că imaginea lui Hitler nu poate fi folosită ca un mesaj publicitar și că amplasarea acestora în fața școlilor este rușinoasă.

Realizatorii campaniei afirmă că aceste reacții sunt exagerate. "L-am ridiculizat pe Hitler într-un mod în care îi invită pe tineri să își creeze propriul stil și să nu își urmeze colegii", a declarat Daniele Manno, reprezentant al firmei. Angajații companiei publicitare în cauză au declarat că, în viitor, vor apărea şi panouri publicitare care să-l înfăţişeze pe Mao Zedong.



O altă campanie controversată în care apare imaginea dictatorului este cea realizată de agenția de publicitate Das Comitee pentru o campanie anti-SIDA, a cărei intenţie este aceea de a-i avertiza pe tineri asupra sexului neprotejat, în preajma zilei mondiale contra acestei maladii.

Clipul constă într-o scenă de sex, cu imagini suficent de explicite încât să nu poată fi difuzat de televiziuni decât la ore târzii. Chipul bărbatului nu se poate desluşi până în ultimul moment, când este identificat cu Hitler. "SIDA este un asasin în masă. Protejaţi-vă", este mesajul pe care îl transmit promotorii campaniei.Au mai fost create afişe, pe acelaşi principiu, aducându-i în scenă pe Saddam Hussein şi Stalin.

Imaginația nu are limite, nu?!

Un comentariu: