duminică, 9 mai 2010

Cele mai ciudate morți din istoria lumii

1. Francis Bacon (22 ianuarie 1561 – 9 aprilie 1626)

Cum a murit: împănând o gaină cu zăpadă



Francis Bacon a fost una dintre cele mai strălucite minți din Anglia secolului 16, fiind considerat inițiatorul empirismului și senzualismului modern. S-a zvonit chiar că a scris una dintre piesele lui Shakespeare.

În anul 1625, într-o după-amiază geroasă de iarnă, lui Bacon i-a venit în minte întrebarea dacă zăpada ar putea fi folosită pentru conservarea alimentelor, așa cum era folosită sarea. Determinat să afle răspunsul la întrebarea sa, Bacon a mers într-un sat apropiat, a cumpărat o găină, s-a întors acasă, a omorât-o și apoi a ieșit afară, în zăpadă, pentru a împăna găina cu omăt. Experimentul nu i-a reușit pentru că găina nu a înghețat, însă Bacon s-a îmbolnăvit de pneumonie și a murit. A murit chiar înainte de a reuși să gătească găina ce i-a provocat moartea.

2. Horace Wells (21 ianuarie 1815 – 24 ianuarie 1848)

Cum a murit: s-a sinucis cu anestezice



Horace Wells a fost cel care a descoperit anestezia dentară, substanța de care în scurt timp a devenit dependent. Sub influența cloformului de care dese ori făcea abuz, Wells a încercat să omoare două prostituate, turnând acid sulfuric pe ele. Dentistul a fost închis la Tombs Prison, New York. Când efectul drogului a început să dispară, Horace Wells a realizat ceea ce făcuse și, în disperare de cauză, s-a sinucis. Mai întâi a inhalat o doză mare de cloroform, după care și-a tăiat o arteră de la picior.

3. Tycho Brahe (14 decembrie 1546 – 24 octombrie 1601)

Cum a murit: nu a mers la toaletă în timp util



Brahe a fost unul dintre cei mai importanți astronomi danezi ai secolului 16. Descoperirile lui au stat la baza teoriei gravitaționale.

În secolul 16, a te ridica de la masă înainte ca toți ceilalți să termine de mâncat, era considerată o mare insultă. Aflat la un banchet, după ce consumase o cantite înfiorătoare de alcool, dintr-un exces de politețe, Brahe nu s-a scuzat pentru a merge la toaletă, cu toate că nevoia îi dădea ghiont. Vezica avea să i se blocheze, lucru care a dus la moartea sa, 11 zile mai tarziu. Există totuși zvonuri cum că Brahe a murit de hiponatremie și nu de blocaj renal.

4. Attila Hunul (406 – 453)

Cum a murit: i-a curs sânge din nas, în noaptea nunții



Attila a fost ultimul și cel mai puternic rege a hunilor, domnind între anii 433-453. Sub conducerea sa, hunii au reușit să pună stăpânire pe întreaga Asie, în anul 450. În anul 453, Attila s-a căsătorit cu o tânără pe nume Ildico. Cu toate că era recunoscut pentru ferocitatea și energia cu care se desfășura pe câmpul de luptă, Attila, de obicei, se hrănea foarte puțin. Însă, în noaptea nunții sale, Hunul a făcut exces de băutură și mâncare, care i-au provocat o grava hemoragie nazală. Conducatorul hunilor a fost găsit dimineața înecat în propriul sânge.

5. Eschil (525 I.H./524 I.H. – 456 I.H.)

Cum a murit: un vultur i-a aruncat o țestoasă în cap



Eschil este considerat a fi părintele tragediei universale. În 458 I.H. Eschil a vizitat Sicilia pentru ultima oară în viața sa. În 456 se afla în orașul Gela, când un vultur, confundându-i chelia cu o piatră, i-a aruncat în cap o țestoasă. Lovitura a fost letală pentru scriitorul grec.

6. Regele Adolf Frederick al Suediei (14 mai 1710 – 12 februarie 1771)

Cum a murit: a mâncat prea multă budincă



Pe 12 februarie 1771, după o masă îmbelșugată constând în caviar, crevete, hering afumat și șampanie, regele a exagerat „puțin” și cu desertul, budinca fierbinte venindu-i de hac hraparetului. Regele a murit de indigestie. A rămas în istoria suedeză ca „regele care a mâncat până a crăpat”.

7. Grigori Rasputin (22 ianuarie 1869 – 29 decembrie 1916)

Cum a murit: înecat, după ce a fost otrăvit, împușcat, înjunghiat și lovit cu bâtele



O dată ce au decis că influența lui Rasputin asupra țarinei îl face prea primejdios pentru Imperiu, un grup de nobili l-au momit pe acesta în palatul conducătorului complotiștilor, Prințul Felix Iusupov. Aici, Rasputin a fost ospătat cu prăjituri și cu vin în care fusese pusă cianură. Rasputin nu a fost afectat de otravă(cantitatea de cianură folosită fiind suficientă pentru uciderea a șase persoane).

Hotărât să-și ducă la îndeplinire planul, Iusupov l-a împușcat pe Rasputin în piept, însă nici de data aceasta nu a reușit să-l omoare. Iusupov l-a mai împușcat o dată pe Rasputin și când a văzut că nici așa nu-l poate ucide, l-a lovit cu bâta, l-a legat fedeleș, dupa care l-a aruncat în râul Neva. Trei zile mai târziu a fost pescuit din râu și autopsiat. Cauza morții – înec. Brațele lui au fost găsite în poziție verticală, ca și cum ar fi încercat să se elibereze de legăturile cu care fusese imobilizat.

8. Isadora Duncan (27 mai 1877 – 14 septembrie 1927)

Cum a murit: strangulată și cu gâtul rupt



Dora Angela Duncan este considerată a fi întemeietoarea dansului modern. Cu toate că în SUA - țara sa natală - nu a prea avut succes, Isadora a fost foarte apreciată în Europa. Duncan a murit rupându-și gâtul și strangulându-se în același timp, după ce și-a prins eșarfa la roata mașinii cu care se deplasa.

9. Christine Chubbuck (24 august 1944 – 15 iulie 1974)

Cum a murit: suicid în direct, la TV




Chubbuck a prezentat trei știri în primele opt minute ale telejurnalului, după care a urmat o știre despre un schimb de focuri ce avusese loc cu o zi înainte, în incinta restaurantului Beef and Bottle (restaurant în cadrul aeroportului american Sarasota-Bradenton). Managementul restaurantului nu a permis televiziunii să prezinte imagini de la fața locului, așa că în timpul ce ar fi trebuit să fie acoperit cu videoul, Chubbuck le-a spus telespectatorilor că din moment ce postul de televiziune la care lucra, Channel 40, îi obișnuise cu sânge, le va da o premieră mondială, și anume o tentativa de suicid.

După aceasta, prezentatoarea a scos un revoler și s-a împușcat în cap. În primele secunde echipa a fost prea șocată ca să poată reacționa în vreun fel. Colegii sinucigașei au declarat că în prima instanță au crezut cu toții că prezentatoarea le-a făcut o glumă proastă, dar când au văzut modul în care îi zvâcnea trupul și-au dat seama că era totul real.

10. Sharon Lopatka (20 septembrie 1961 – 16 octombrie 1996)

Cum a murit: s-a oferit pentru a fi torturată și omorâtă




Sharon Lopatka locuia în Hampstead (Maryland, SUA) și se ocupa cu promovarea filmelor porno pe Internet. Tot pe Internet femeia a căutat un voluntar care să o tortureze și să o omoare. După mai multe încercări eșuate, cu voluntari neserioși, Sharon a găsit unul care i-a îndeplinit dorința. Glass (criminalul) și Lopatka au ținut legătura via e-mail, după care s-au întâlnit în Carolina de Nord pentru a-i satisface dorința. După câteva zile de tortură, Glass a omorât-o pe Lopatka, strangulând-o cu un fir de nailon.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu