vineri, 12 martie 2010

Nu ți-ai gasit încă vocația? Acum este momentul...


Dacă nu știi ce vrei sa te faci atunci când vei fi mare...sau ești deja mare și nu ești mulțumit de locul de muncă pe care îl ai...acum este momentul să îți întorci viața la 180 de grade și să faci ceva unic! Unic...spun unii...eu aș spune de-a dreptul ciudat... Tu pentru ce meserie ai opta?


1.Analist de flatulații - daaa...există și așa ceva!!!Ce trebuie să facă acesta? Nimic mai simplu... să se alăture echipei gastroenterologului Michael Levitt din Minneapolis și să inhaleze alături de acesta vânturile degajate de oameni care și-au dobândit mai mult de jumatate din greutate consumând fasole.Rolul acestui experiment este de a stabili dacă individul în cauză are sau nu un stomac sănătos... (și nu a gasit decat această metodă??? yaaaccchhhh....nice job : ).

2.Cercetător de țânțari - sună destul de bine...până aflii ce implică această funcție. Tot ce trebuie să faci este să rămâi în lenjeria intimă, să te așezi pe un scaun în grădină și să aștepți toată noaptea acolo. Nu,nu îl aștepți pe Făt Frumos...deși este posibil să fie o variantă a lui în lumea insectelor...ci aștepți țânțarul brazilian Anopheles darlingi, acesta fiind singura metodă prin care poate fi cercetat, deoarece nu intră în cursele puse de cercetători special pentru el.Și uite așa...așteptând marea ușurare...îți faci o mulțime de prieteni...care , drăguți fiind, îți pot da și un minunat cadou - o mică malarie... : Aici să tot auzi: ,,serviciu ușor!" :))

3.Subiect de studiu pentru lipsirea de simțuri - ce trebuie să faci?? Foarte simplu: să stai închis câteva zile într-o cameră mică, neagră și goală, special creată pentru acest experiment. Nu poți auzi nimic. Nu poți simți sau vedea. Treptat, începi să-ți pierzi simțurile pentru o perioadă și apoi halucinezi.Probabil vei începe să strigi după ajutor...dar nuuu...scopul e să rămâi acolo pentru câteva zile pentru a se realiza un progres științific...Oricum ești plătit pentru acest lucru, bani cu care, cel mai probabil, îți vei angaja un psiholog care să te ajute să îți revii după experiența traumatizantă...

4.Căutător - da, da...există această meserie.Este slujba unui bărbat din Oklahoma care este plătit să găsească tot felul de obiecte neobișnuite pentru diverși oameni. Printre cele mai ciudate astfel de căutări se numără: o pereche de muște îmbrăcate ca mire și mireasă, o bâtă de baseball semnată de Jim Thorpe în 1933 sau fratele dispărut al unei persoane. Numele firmei este Finders Keepers.

5.Verificator de uscare a vopselei - de fapt, tot ceea ce trebuie să faci este să te uiți la suprafața vopsită și să aștepți până se usucă... Și ești și plătit pentru acest lucru! Este meseria britanicului Keith Jackson, de 57 de ani, care spune că, uneori, această meserie poate fi extrem de stresantă (cred și eu..mai ales dacă nu dispui de o răbdare enormă.Nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla daca ar fi și la noi această meserie...cine ar sta să se uite la vopsea???românul, cu siguranță, nu...și-ar găsi altă ocupație adiacentă rapid :D ).

6.Curățătorul ecranului IMAX - eh...da...există și așa ceva.Atunci când v-ați uitat la acel enorm ecran, nu v-ați imaginat că este cineva care se asigură că voi puteți explora minunea gigantică a tehnologiei. Ei bine...există...și sincer, nu aș vrea să fiu în locul lui...

7.Separator de pui - fie că vă vine să credeți sau nu, există o persoană care primește pui de găină pe bandă rulantă și îi separă în funcție de sex...Scopul? O creștere cât mai bună de dragul comercializării... (săracii puișori :-s ).

8.Mirositor - companiile producătoare de gumă de mestecat sau apă de gură au angajaţi a căror sarcină este să miroasă respiraţia oamenilor - de dimineaţă, după ce au mâncat usturoi sau alte alimente cu miros puternic, și să evalueze în ce măsură diferitele sortimente de gumă sau apă de gură atenuează mirosul. Mirosul respiraţiei este notat pe o scală de la 1 la 9, 1 fiind cel mai puternic.

9.Judecător de deodorante - fie că vă vine să credeți sau nu, unele companii aveau o persoană al cărei rol era acela de a mirosi zona subrațului oamenilor, pentru a vedea dacă deodorantul folosit este eficient sau nu (sper că măcar era un deodorant bun...că în caz contrar...)

10.Urmăritor de cute - este funcția pe care o ocupă anumiți oameni în fabricile de încălțăminte și care au rolul de a împiedica apariția cutelor pe pielea pantofilor, înainte ca aceștia să fie puși în vânzare.


Ei bine...voi ce meserie ați alege???

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu