duminică, 7 martie 2010

Și uite că orice se poate...


Legile, indiferent de conținutul lor, trebuie respectate...Totuși, un alt dicton spune că: ,,orice lege este făcută pentru a fi încălcata!" Oricât de ciudate ar fi...se presupune că legile au rostul lor și că au fost gândite cu un anumit scop...Se pare că ne vom convinge de contrariul în cele ce urmează!

Dacă vă așteptați ca în domeniul legislativ totul să fie absolut normal și extrem de bine gândit...se pare că exact aici s-a dovedit că imaginația și creativitatea sunt din ce în ce mai mult cultivate.Drept dovadă avem următoarele legi care nu ne pot face decât să ne întrebăm ce a fost în mintea acelora care le-au gândit (daca le-au gândit) și le-au și introdus în legislație...


1. În statul Kentucky, locuitorii sunt obligați, prin lege, să se spele cel puțin o data pe an!!! (eu mă întreb care sunt criteriile prin care verifică acest lucru: există vreun măsurător al apometrelor...camere web ceva...sau vreun cercetător specializat în domeniul olfactiv care se ocupă atent de ,,verificarea" cetățenilor????)


2.În orașul Logan County, bărbații nu au voie să sărute niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă aceasta îi este soție sau prietenă. Legile acestui oraș pedepsesc această infracțiune (infracțiune ??? că îți trezești soția/iubita cu un sărut!!!??? pffuu...oameni triști in Logan County...) cu închisoarea.


3.În orașul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia îi este interzis prin lege să aibă orice fel de contact sexual cu soția sa (și cine îl verifica???!! și cum??!! sau poate îl reclamă soția pentru prestanță scăzută din cauza usturoiului :)) ).


4.În Anglia, este ilegal să mori în Casa Parlamentului (păi și daca...Doamne ferește...vizitezi locația..faci infarct si..buuumm..ce ți se întâmplă?? la tribunal cu tine!!! :)) sau poate plătesc urmașii amenda din cauză că nu ai putut și tu să îți dai sufletul în alt loc :)) ).


5.Cu regulamente mai drastice, El Salvador condamnă la moarte prin împuşcare, în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul Capitalei. Anul trecut peste 30 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod (este clar că acolo nu mai există scuza: ,,am fost la o bere cu băieții"...că oricum nu mai vii acasă dacă este așa :)) )

6.New-yorkezii au simţit nevoia să precizeze că şofatul este interzis persoanelor oarbe (legile sunt făcute și pentru cei cu un IQ sub 0 deci...trebuia precizat :)) ) iar Tennessee interzice şoferilor să conducă autoturismul în timp ce dorm (eh...asta e chiar interesanta :)) Cum oare te poți urca la volan să conduci...dormind...??!!! se pare că s-au gândit cei din domeniul legislativ american și la acest lucru...).


7.Legile bizare de circulație continuă...de această dată în Illinois, unde este precizat clar, în legistație, că mașina trebuie condusă ,,numai" la volan (oare se poate conduce și de pe scaunul din dreapta...?! hmm...posibil...cutie de viteze automată + mâini lungi :)) = accident :)) ), iar apogeul vine tocmai din California, unde este interzis femeilor să șofeze în halat de casă (dar în orice altceva pot...sau în nimic :)) ).


8.Și special pentru iubitorii de animale, în Miami nu ai voie să imiți un animal, pentru că l-ai putea lua în derâdere. În cazul în care faci acest lucru (că doar este un exemplar canin atât de drăguț...și tu doar vrei să îți arăți afecțiunea față de el...doar că expresia chipului tău are mici probleme :)) ), ajungi la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului...


9.În Canada...legi din ce în ce mai ciudate... Ia auziți doamnelor, aici bărbații au dreptul să își bată soțiile, însă nu cu un băț mai mare de 3 centimetrii diametru și nu mai mult de o data pe luna!!! (este ceva de genul: ,,hai, dragă, la porția lunară de iubire...că doar legea ne permite!!!" - a nu se interpreta :)) ).

10.Datorita faptului că celebrul personaj de desene animate, Donald Duck, nu purta pantaloni lungi, seria de episoade care-l aveau drept erou principal au fost interzise prin lege, în Finlanda.

11.În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde dorește, inclusiv în cascheta unui polițist, fără să poată fi trasă la răspundere(ehe...sa tot rămâi gravidă în Anglia :)) ).

12.În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezența... morților (din respect...bineînțeles...căci de auzit..nu te aude nimeni...).

13.Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește(o lege demnă de luat în considerare..cum să îmbeți un pește??? oare cu ce se îmbată mai repede...cu bere sau cu vodka? :))) ).

14.În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor(fetelor...ce șosete purtați astăzi??? :)) ).

15.În orașul Eureka din statul american Nevada, legea interzice ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie (să sperăm că nu se mută acolo proful de IP :)) ).

16.În Bangladesh, chiulitul de la școală este interzis de lege. Orice elev prins în afara orelor de curs, ajunge la inchisoare(nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă această lege s-ar aplica și la noi...am o vagă impresie că locul școlilor va fi luat de închisori... :)) ).

17.Orasul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale(și dacă sunt în casă..ma pregătesc de somn...si îmi fuge pisica pe geam...eu după ea...ma împiedic și rămân atârnată de pervaz??? daca dau pijamalele jos...ma salveaza??? :)))) ).

18.În orașul Baltimore din Maryland, este ilegal să intri cu un leu într-o sala de cinema (????? cum sa scrii așa ceva în legislație ???? Doamnee fereșteee...!!!)

19.În Liban, bărbaților le este permis să întrețină acte sexuale cu animalele de sex feminin. Dacă în schimb, un barbat este surprins în timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fără niciun fel de proces(concluzia: acceptăm zoofilii...dar nu si si zoofilii gay :)) ).

20.Dacă ajungeți cumva în statul american Kentucky, să nu transportați niciodată cornete de înghețată în propriile buzunare. Există o lege în vigoare conform căreia puteți ajunge la închisoare pentru această faptă (și dacă îmi place mult înghețata??? muuullllttt...muuullllttt...și vreau și acasă...șiiii...nu mai am unde să o țin....șiii....concluzia: ÎNCHISOARE!!!).

Acestea sunt doar câteva din legile ciudate ale acestei lumi...Încerc să le găsesc o scuză și să dau vina pe dorința de a evita orice fel de conflict/agresiune/infracțiune la nivelul comunității locale...Totuși..nu am înțeles de ce vreti oameni buni să facem închisoare din orice lucru???Păi dacă locurile marilor infractori sunt libere în închisori...trebuie să le ocupe cineva...






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu