miercuri, 28 aprilie 2010

Hotel + elicopter = hotelicopter :))

Da, da, credeți sau nu termenul de ,,hotelicopter" (a se citi cu accent englez :)) ) există...
Iată că, din când în când, mai apare câte o invenție care să ne ducă cu gândul la minunata lume a lui Jules Verne. Hotelicopter, ultima invenție a celor care vor să scoată profit din industria hotelieră nu simplă, ci asortată cu o porție zdravănă de adrenalină, pare desprinsă exact dintr-o carte a celebrului autor francez.
Cine sunt cei care s-au gândit la o astfel de idee? Nimeni alții decât ingenioșii ruși, care au și pus în practică noua invenție.
Decolarea oficială a avut loc în data de 26 iunie 2009 de pe aeroportul John F. Kennedy și s-a întors în același loc în data de 10 iulie.
Hotelul zburător oferă, pe lângă o adevărată porție de adrenalină, și lux cât cuprinde. Se poate observa din amenajarea interioară cooperarea cu Yotel.
Hotelicopterul, care cântărește nu mai puțin de 105.850 de kilograme, are 18 cabine confortabile, cu paturi mari, birouri, televizoare, WiFi, console Wii, dușuri și mini-baruri complet echipate.
Entertainmentul și businessul se împletesc de minune în Hotelicopter, prin prezența sălilor de ședințe, concierge, fitness, saună, masaj, galerie de artă, blackjack, degustare de vin, grădină japoneză, ping-pong și multe altele.
Deși pare ireal, el există cu adevărat... Eu mă întreb unde încap toate aceste minunate oferte de entertainment într-un elicopter? Și dacă întâmpinăm anumite probleme cauzate de curenții de aer în timp ce eu joc ping-pong???? Game over!!!
(Acestea să fie problemele...măcar să ajungem noi acolo :) Se oferă cineva cu banii de bilet?)





sâmbătă, 24 aprilie 2010

Cele mai ciudate persoane din lume...

Dacă peste tot în lume există locuri ciudate, invenții și mai ciudate...trebuia să fie și anumite persoane care, din diverse motive (de cele mai multe ori medicale) au anumite capacități sau, dimpotrivă, duc lipsă de altele, lucru care îi determină pe ceilalți să li se adreseze cu apelativul ,,ciudat".
Ei sunt cei care suferă de cele mai ciudate afecțiuni, care uneori îi surprind și pe medici:

1. Bărbatul care nu se îngrașă niciodată
Omul poate mânca absolut orice până simte că nu mai poate și, cu toate acestea, nu se îngrașă nici măcar un gram, pentru că suferă de o afecțiune numită lipodistrofie. Din cauza acestei boli, corpul său arde grăsimile rapid. Bărbatul în vârstă de 59 de ani din Marea Britanie a trecut prin nenumărate teste. Timp de 10 ani nimeni nu i-a putut spune de ce suferă, până când doctorii au descoperit că organismul său produce de șase ori mai multă insulină decât cel al unui om normal.



2.Bărbatul căruia nu-i este frig niciodată

Olandezul Wim Hof, supranumit “Omul de gheață”, a urcat pe Mont Blanc îmbrăcat doar cu pantaloni scurți, a înotat sub gheață și a stat în băi de gheață. Oamenii de știință nu au o explicație pentru faptul că bărbatul de 48 de ani suportă temperaturi care unui om obișnuit i-ar fi fatale.



3. Băiatul care nu poate să doarmă: nu a pus geană pe geană de câțiva ani

Rhett Lamb este uneori supărăcios, ca orice copil de 3 ani. Dar e ceva ce-l face diferit de alți micuți: suferă de o boală rară, numită malformația Chiari, care îl împiedică să doarmă. “Creierul este pur și simplu storcoșit de șira spinării, astfel că trunchiul cerebral, responsabil de toate funcțiile vitale ce controlează somnul, vorbirea și chiar sistemul respirator, este strangulat”, a explicat doctorul băiețelului.



4.Fata care este alergică la apă

Ashleigh Morris nu se poate bălăci și nici nu se poate bucura de un duș fierbinte după o zi stresantă, pentru că este alergică la apă! Până și propria transpirație îi provoacă erupții dureroase pe tot corpul. Tânăra de 19 ani suferă de o afecțiune rară a pielii, numită urticarie acuagenică.



5.Femeia care nu poate să uite

Este povestea desprinsă parcă din filme a unei femei în vârstă de 40 de ani, care își amintește absolut orice, indiferent că face parte din viața ei sau este ceva de notorietate publică. Memoria ei este “continuă, de necontrolat și automată”, spun cercetatorii care au studiat cazul. Întrebată despre orice zi din ultimii 25 de ani, femeia știe să răspundă exact ce zi a săptămânii era, cum era vremea, ce s-a întâmplat în viața ei, dar și evenimente prezentate în presă, care i-au captat atenția. Afecțiunea de care suferă aceasta se numește sindromul hipertimestic.



6. Fata care mănâncă doar Tic Tac

Natalie Cooper, o fată de 17 ani, suferă de o boală misterioasă, care o face să-i fie greață ori de câte ori mănâncă ceva. Tânăra a reușit să fenteze, însă, boala cu… Tic Tac. Restul nutrimentelor le primește printr-un tub special.



7. Cântărețul care nu se poate opri din sughițat

Chris Sands are 24 de ani și sughiță o dată la două secunde, uneori chiar și în somn. A încercat să se trateze, inclusiv prin hipnoză și yoga, dar în zadar. Chris este convins că problema lui este cauzată de aciditatea din stomac. Tânărul spune că afecțiunea i-a făcut numai rău în carieră, dat fiind că nu a putut să cânte decât de patru ori cu formația Ebullient, din care face parte.



8.Fata care cade ori de câte ori râde

Kay Underwood, de 20 de ani, suferă de cataplexie. Cu alte cuvinte, orice emoție puternică face ca musculatura să i se înmoaie instantaneu. Bucuria, furia, teama, surpriza, suferința și chiar rușinea o pot face să cadă din picioare. Tânăra din Marea Britanie a aflat acum cațiva ani de neobișnuita boală. I s-a întâmplat să cadă chiar și de 40 de ori într-o singură zi. “Oamenilor li se pare ciudat și nu îmi este întotdeauna ușor să fac față reacțiilor celor care nu mă cunosc”, mărturisește ea. La fel ca majoritatea cataplexicilor, Kay suferă și de narcolepsie, adică adoarme fără să-și dea seama. 30.000 de britanici sunt bolnavi de narcolepsie, iar 70% dintre aceștia au și cataplexie.



9.Femeia alergică la tehnologia modernă

Pentru majoritatea dintre noi, vorbitul la telefon și încălzitul mâncărurilor la cuptorul cu microunde fac parte dintre “miracolele” secolului XXI. Debbie Bird nu se poate bucura de ele, pentru că îi provoacă alergie. Femeia de 39 de ani nu suportă câmpul electromagnetic produs de calculatoare, de telefoanele mobile, cuptoarele cu microunde și chiar de unele autovehicule.



Tu de ce ai vrea să suferi? :D

marți, 20 aprilie 2010

Tortura frumuseții...!!!

Aparent frumusețea nu ne poate aduce decât beneficii...admirație, uși deschise, o viață cu mai multe zâmbete. Ce te faci atunci când vrei să obții fericirea cu orice preț? Sau, mai rău, altcineva decide acest lucru pentru tine?
Simplu...ajungi ca fetițele din galeria foto de mai jos.
Deși inițial ai tendința să crezi că aceste domișoare sunt modele care au peste 20 de ani și pozează lejer pentru reviste faimoase, realitatea te izbește direct în față: sunt doar niște copile, între 5 și 10 ani, care vor cu orice preț să fie celebre (sau , mai bine zis, părinții lor vor acest lucru, ele neavând capacitățile și cunoștințele necesare luării unei astfel de decizii).
Machiate, coafate și îmbrăcate ca niște păpuși din plastic, fetele urmează îndeaproape modelul perfecțiunii de tip Barbie, implementat în mintea lor prin educația (care oare????) primită în familie.
Scopul urmărit: să câștige titlul suprem de ,,cea mai frumoasă...", indiferent de mijloacele utilizate.
Dacă privești atent, chipul lor nu afișează decât un zâmbet fals, exagerat conturat, ilustrativ pentru tortura pregătirii anterioare. Mie nu îmi transmit decât tristețe...inconștiență...milă și un aprig dezgust pentru părinții care le-au educat în spiritul perfecțiunii artificiale...
Ție ce îți transmit?













joi, 15 aprilie 2010

Cele mai în vogă operații estetice de la Hollywood

Se pare că noua modă a operațiilor estetice atinge cote din ce în ce mai neprevăzute pe tărâmul tuturor posibilităților - Hollywood... Aici femeile vor și trebuie să arate din ce în ce mai tinere și mai frumoase. Chiar dacă timpul le este mai degrabă dușman decât prieten, ele nu se îngrijorează deloc, căci pot face absolut tot ceea ce nu vă imaginați pentru a întineri cu 20 de ani... Încă o dovadă că totul este, până la urmă, posibil...




1.Operarea tălpii piciorului pentru a rezista la durerile cauzate de tocurile înalte
Preț:750 $

Ei bine, având în vedere că este necesar la Hollywood să atingi înălțimea de minim 12 cm la tocuri chiar și la supermarket (slavă Domnului că la noi nu a ajuns această regulă...incă :D ) era nevoie de o metodă care să pună capăt suferinței femeilor. Așadar chirurgii plasticieni au descoperit o nouă modalitate prin care se injectează o substanță (Restylane sau Juvéderm) într-o anumită zonă din talpă, astfel încât nervii piciorului să nu mai perceapă durerea. Este o intervenție care trebuie făcută o dată la 6 luni, dar care, spun doamnele, merita fiecare bănuț...Le credem pe cuvânt!

2.Operația estetică la sfârcuri
Preț: 600 $

Acestă operație a devenit deja una banală printre doamnele de la Hollywood, făcându-se cam 5 astfel de operații săptămânal... Se pare că știa ceva Samantha din Sex and The City atunci când și-a cumpărat o pereche de sfârcuri false...Acum frumusețile hollywoodiene le "cumpără" permanent. :)

3.Mutarea grăsimii de pe abdomen și coapse pe față
Preț: 3,000 $

Ce nu fac femeile din ziua de azi pentru a scăpa de riduri...Și pentru că deja cosmeticele create în acest sens nu dau roadele scondate, esteticienii le-au venit în ajutor: se ia frumos grăsimea de pe abdomen sau coapse și se mută...pe față... :) O astfel de procedură nu durează mai mult de 15 minute și garantează tinerețe veșnică.Vă tentează????


4.Operația de stimulare a producerii de colagen
Preț 4,000 $

Ei bine, dacă aveați cumva impresia că ridurile nu pot fi detectate chiar înainte de a apărea...vă înșelați amarnic.Tehnica „Thermage” presupune masarea feței cu un dispozitiv care emite anumite unde, ce sporesc elasticitatea pielii și întăresc fibrele de colagen, redând tinerețea pielii chiar după prima ședință. Aici se aplică zicala: ,,niciodată nu este prea târziu să fii tânăr..."! (nuuu, nuuu :)) )

5.Operarea clitorisului
Preț: 6000 $

Deși pare greu de crezut că cineva s-ar opera în zona genitală de bună voie și nesilită de nimeni, iată că această practică medicală a devenit deja banală la Hollywood.
Clitoroplastia este intervenția prin care se elimină excesul de piele din jurul clitorisului. Prin această intervenție se obține o expunere mai amplă a clitorisului, ceea ce duce la o mai mare satisfacție sexuală...Merită oare chinurile operației? Eu una nu vreau să aflu... :)

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai interesante metode de întinerire rapidă și sigură (cărora se adaugă renumitul și mult prea folositul botox). Se pare că un simplu bisturiu într-o mână iscusită face minuni...sau adevărate dezastre. Concluzia: totul se modifică...acum depinde dacă modificarea este în bine sau în rău...precum cazurile nefericite de mai jos (sincere condoleanțe...pe principiul ,,ce-ai fost și ce-ai ajuns!"):










marți, 6 aprilie 2010

Credeai că zăpada este numai albă???

Ei bine, dacă până acum ați crezut că zăpada poate fi numai albă (eventual cu diverse tonuri de culori din cauza ,,curațeniei" ce ne înconjoară)...aflați că v-ați înșelat amarnic. În California, zăpada este ROȘIE!



Pentru cei care nu au văzut niciodata un astfel de fenomen, zăpada roșie întâlnită în California poate fi considerată un adevărat mister al naturii. În fapt, așa a fost și pentru localnicii care nu au aflat decât recent care este cauza zăpezii neobișnuite, cu gust puternic de pepene.

Răspunsul este unul cât se poate de simplu...Vinovată de tot acest fenomen este o algă, cunoscută și sub numele de Chamydomonas nivalis, ce își lasă polenul în zăpada proaspătă.

Localnicii mănâncă uneori zăpada și susțin că are un gust de fructe aromate, asemănător cu cel de pepene…Ehheee...se pare că o duc bine cei din zonă: toată iarna au la dispoziție câtă înghețată cu aromă de pepene vor...și mocca :D






duminică, 4 aprilie 2010

Lacul cu cel mai lung nume din lume

Lacul cu cel mai lung nume din lume este mereu scris greșit... (nimic nou...nu poți nici macar să îl pronunți bine, ce sa mai vorbesc de scris!!!).

Lacul din Massachusetts a devenit subiect de controversă, din pricina numelui său ciudat și foarte lung, pe care puține persoane știu să îl scrie și să îl pronunțe corect.

Numele real al Lacului Webster are 45 de litere și a fost scris gresit pe o pancardă, detaliu descoperit de un ziar local în 2003.

Denumirea lacului a cărui suprafață este de 5.83 kilometri pătrați se traduce "Tu pescuiești pe malul tău, eu pescuiesc pe malul meu și nimeni nu pescuiește în mijloc" ("You fish on your side, I fish on my side, and nobody fish in the middle").

După lungi dispute, s-a stabilit că versiunea "Lake Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" (Doamneeeeeee!!!!!) este corectă, iar cea scrisă pe pancardă, "Lake Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg"(unde este greșeala????), este greșită. Diferența este că cea de-a 20-a literă, "u", a fost înlocuită cu "o", iar cea de-a 48-a literă, "n", a fost înlocuită cu "h"(ooo...daaa...am observat asta imediat :))) ).

Se pare că există și o versiune cu 49 de litere a acestui nume ciudat, foarte des utilizata (de către cine????): "Chargoggagoggmanchauggauggagoggchaubunagungamaugg".




Cuvântul "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" este al șaselea cel mai lung nume din lume,având în compoziție (doar) 45 de litere.

Mai jos v-am făcut o listă cu cele mai lungi cuvinte din fiecare limbă:

Arabă - أوفلاليستأمنوننكموهالهن

Bulgară - Ne protivokonstitutsionstvuvatelstvuvayte

Daneză - Speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode

Engleză - pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis

Franceză - anticonstitutionnellement

Greacă -λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμμ
ατοσιλφιοκαραβομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπερισ
τεραλεκτρυονοπτοκεφαλλιοκιγκλοπελε& iota;ολαγῳ& omicron;σιραιοβαφητραγανοπτερύγων

Ebraică - וכשלאנציקלופדיותינו

Maghiară - Megszentségteleníthetetlenségeskedéseitekért

Italiană - precipitevolissimevolmente

Lituaniană - Nebeprisikiškiakopūsteliaudavome

Maori - Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukak
apikimaungahoronukupokaiwhenuakitanatahu

Norvegiană - fylkestrafikksikkerhetsutvalgssekretariatslederfunksjonene

Poloneză - Konstantynopolitańczykiewiczykówna

Portugheză - pneumoultramicroscopicossilicovulcanoconióticos

Română - pneumonoultramicroscopicsilicovolcaniconioza

Spaniolă - electroencefalografistas

Turcă - Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebileceklerimizdenmişsinizcesine

Vietnameză - Nghiêng

Galeză - Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Puteți măcar să le pronunțați???!!!