miercuri, 31 martie 2010

O știre pe gustul meu :D

Am trecut de la paranormal la un domeniu mult mai simpatic (mie cel puțin) și destul de studiat de cercetători: cel al copiilor. Un studiu recent realizat de o echipă de psihologi de la Universitatea Yale și prezentat în The Telegraph a demonstrat faptul că micuții sunt capabili să distingă binele de rău încă de la vârsta de 6 luni. Într-unul din experimentele studiului, be­be­luşi cu vârste între 6 luni şi 1 an au fost puşi să urmărească un film cu o minge roşie, care voia să urce un deal, în timp ce un pă­trat galben încerca să o ajute, iar un triunghi verde încerca să o îm­piedice. La sfârşitul filmului, psihologii au testat care dintre figuri a fost preferata bebe­lu­şi­lor, măsurând timpul pe care cei mici l-au petrecut urmărindu-le. În 80% din cazuri, bebeluşii au ales pătratul, "personajul" pozitiv, în defavoarea triunghiului cel "rău". Încă un motiv să iubim bebelușii... (cât de inteligenți sunt ei :X ) Nu că nu i-am iubi destul...adora...diviniza :)))) Și în final...încă un motiv pentru care ar trebui să luăm în seamă copiii...și apoi să râdem...sau invers (cum vreți voi :)) ):

luni, 22 martie 2010

10 fotografii reale....crezi sau nu?! ( partea a II-a )

Am revenit cu topul celor mai bizare fotografii realizate de-a lungul timpului, care încă ne mai fac să ne punem multe semne de întrebare...

5.

In 1959, Mable Chinnery s-a dus la cimitir împreună cu soțul ei pentru a vizita mormântul mamei sale, moment în care a făcut o serie de fotografii. Când au plecat de la cimitir, Mable și-a dat seama că mai are o singură poziție pe filmul fotografic și s-a gândit să-și fotografieze soțul la volan.

Cei doi s-au mutat peste câteva zile la Seattle, iar femeia a developat fotografiile. În ultima poză, în mașină, în spatele soțului se poate observa foarte clar silueta translucidă a unei femei bătrâne cu ochelari… nimeni alta decât mama moartă în urmă cu zeci de ani.Care este explicația științifică?...Niciuna până în acest moment...

4.

Fotografia de mai sus a fost realizată în 1919 și publicată în 1975, într-un volum de memorii al lui Sir Victor Goddard, un ofiter in rezerva al Fortelor Aeriene Regale din Marea Britanie. În fotografie este un portret de grup cu escadronul lui Goddard care a avut baza la HMS Daedalus și a luptat în primul Razboi Mondial. Intrigant în acest portret este chipul fantomatic care se observă în spatele lui Goddard. Atât ofițerul, cât și piloții săi, au identificat imediat bărbatul care apare în poză - el este Freddy Jackson, un mecanic care lucra la baza Daedalus și care fusese sfârtecat, într-un cumplit accident, de elicea unui avion… cu doua zile înainte de realizarea fotografiei.
Goddard își aminteste că Freddy a fost înmormântat chiar în ziua în care a fost facuta poza...Ciudat este că el trebuia să participe, din ordinul superiorului său, la această poză dacă nu se întâmpla teribilul accident...

3.


În 1963, în momentul în care și-a luat în primire parohia din orășelul Newby situat în regiunea North Yorkshire din Anglia, părintele K.F. Lord a făcut câteva fotografii cu biserica pentru a le trimite fratelui său.Când a developat fotografiile,a observat terifiat că în cea cu altarul se observă o siluetă sinistră care aduce cu reprezentarea Morții cu Coasa.
Pasionații de fenomene paranormale au contestat autenticitatea pozei, afirmând că este mult prea clară, ca și cum elementul din imagine de 2,7 metri ar sta la poză și au declarat că este o realizare proastă a unei înscenări. Deși părintele a declarat că nu se pricepe la asemenea tehnici fotografice, s-a văzut nevoit să apeleze la mai mulți experți foto, al căror verdict a fost unanim: imaginea nu este rezultatul unei duble expuneri.

2.

Cazul de la domeniul Hampton Court, de langa Londra, unul dintre locurile preferate de organizat banchete și petreceri ale regelui Henric al VIII-lea (1491-1547) este extrem de recent, datând din decembrie 2003.El a pus pe jar sute de mii de pasionați ai paranormalului, întrucât tehnic este vorba despre o fotografie, dar practic avem o întreaga înregistrare video, de aproximativ 1 minut.
În prezent, domeniul de la Hampton Court se află în patrimoniul muzeal britanic, având ore stricte de vizita. La ora la care s-a realizat înregistrarea, aceste ore se terminaseră, iar în secțiunea filmată nu ar mai fi trebuit să se afle nimeni. Paznicii au auzit la un momentdat niște zgomote puternice, ca și cum cineva ar fi trântit o ușă de pereți.După ce au cercetat zona, au realizat că nu este nimeni.
Curioși, au luat înregistrarea video a camerei de securitate (setată să facă filme alcătuite din poze trase o data la o secundă, ori de câte ori senzorul de mișcare se pune în funcțiune). Astfel, au descoperit cu multă stupefacție o siluetă transparentă îmbracată într-un costum de epocă care trântește de câteva ori o ușă. Au cercetat din nou domeniul, dar nu au descoperit nimic nou...
Din nou, nu există explicații pentru caseta autentică...

1.

Ultima, dar nu cea din urmă (căci se situează pe primul loc) este considerată cea mai faimoasă fotografie paranormală din câte au fost făcute vreodata. Castelul Raynham Hall din Marea Britanie avea o reputație legendară de loc bântuit de către fantoma lui Lady Dorothy Townshend, o femeie care a murit aici în 1726. Fantoma fusese văzută, de-a lungul timpului, de zeci de martori.
Ea a fost fotografiată în 1936 de către un fptograf și un reporter de la revista Country Life. Deși istoria spune că frumoasa fată a murit înainte de 30 de ani, fiind bolnavă, legendele afirmă cu totul altceva. Se presupune că aceasta ar fi fost închisă în beciurile castelului de către soțul său datorită infidelității de care a dat dovadă, nemaiscapând de aici niciodată.
La vremea când revista Country Life a publicat fotografia, s-a stârnit multă rumoare în presa vremii, cazul lui Dorothy ajungând să fie cunoscut pe întreg mapamondul. Experții foto sunt împărțiți atunci când vine vorba de autenticitatea ei. O parte a acestor experți cred că avem de-a face cu un fals, un compozit între o fotografie a scărilor de la Raynham Hall și una a unei statui cu Fecioara Maria care poate fi găsita în orice biserică catolică. Cu toate acestea, trebuie să luăm în calcul și faptul că deși tehnica prin care se poate face un astfel de colaj este banală astîzi, în 1936 nu exista software de prelucrare a imaginilor, iar asemenea colaje cu efect de transparență ar fi necesitat luni bune de muncă în laboratorul foto, fără a avea rezultatul obținut în fotografia de față.


Ehh...acestea sunt doar câteva dintre cele mai controversate fotografii apărute de-a lungul vremii în diferite colțuri ale lumii. Am ales fotografii realizate acum mult timp, când tehnologia modernă de acum nu exista pentru a ajuta la realizarea unor falsuri, fotografii cu o poveste și a căror autenticitate a fost demonstrată de specialiștii în domeniu.
Dacă nu este suficient să vă convingă, măcar vă trezesc câteva semne de întrebare...Mie una mi-au trezit...

miercuri, 17 martie 2010

10 fotografii reale....crezi sau nu?! ( partea I )

De-a lungul timpului oamenii au tot surprins în fotografii lucruri din ce în ce mai bizare... Crezi sau nu că sunt adevărate?

10.


Aceasta este o fotografie realizată în cadrul unui studiu efectuat de către "Ghost Research Society", în 1991, la cimitirul Bachelors Grove din apropierea orașului american Chicago. Dupa cum îi spune numele, "Ghost Research Society" este o organizație care se ocupă de studierea fantomelor, înființată în 1977.
Cimitirul are reputația de a fi unul dintre cele mai bântuite locuri din America , de-a lungul vremii înregistrandu-se numeroase marturii cum că aici au fost vazute fantomele unor calugari si a mai multor femei.

9.

Spre sfârșitul anului 1924, petrolierul S.S. Watertown naviga dinspre California spre New Orleans pe Canalul Panama. La 4 decembrie, a avut loc la bord un accident tragic - doi membri ai echipajului, James Courtney si Michael Meehan, curățau un cargou gol; au fost surprinși de o scurgere de gaze și au murit pe loc. Potrivit obiceiului marinăresc din acele vremuri, au fost "îngropați" în mare. Incepand chiar de a doua zi, mai mulți membri ai echipajului au început, terifiați, să le vada chipurile pe punte și în apă, fenomen care a durat vreme de două săptămâni.
Ajunși la destinație, căpitanul Keith Tracy a raportat incidentul companiei din New Orleans. Oficialii acesteia i-au dat un aparat de fotografiat și i-au sugerat să imortalizeze chipurile morților, dacă acestea aveau să se arate din nou.Din cele 6 fotografii făcute, 5 au ieșit negre, iar aceasta este singura rămasă drept mărturie...

8.

Pe 19 noiembrie 1995 primăria orășelului Wem din Shopshire, Marea Britanie, a luat foc.Un englez care locuia chiar în casa de alături, Tony O'Rahilly, s-a gandit să facî niște poze evenimentului, folosind un aparat cu lentila de 200 mm. După ce a developat fotografiile, O'Rahilly a observat, stupefiat, că într-una dintre acestea apărea o fetiță transparentă care privea calm, pe geam, la lume, în vreme ce flăcarile mistuiau în jurul ei. Din investigațiile poliției și ale pompierilor, niciun copil nu se afla in Wem Town Hall, în momentul izbucnirii incendiului; de asemenea, deși au fost morți, niciun cadavru infantil nu a fost descoperit.
Intrigat, O'Rahilly a trimis fotografia la "Asociatia pentru Studii Științifice asupra Fenomenelor Anormale", o organizație care verifică autenticitatea fenomenelor paranormale de pe teritoriul Regatului Unit.Vernon Harrison a examinat cu atenție atât fotografia, cât și negativul original și a certificat faptul că acestea sunt autentice. Cine este, însă, misterioasa fetiță? Pasionații de paranormal au descoperit că in 1677, o fetiță pe nume Jane Churm, ar fi dat foc cu o lumânare, accidental, casei în care se afla. Incendiul a luat-o pe copilă și a mistuit aproape întregul orășel. De atunci, de-a lungul timpului, spiritul lui Jane ar fi apărut la mai multe incendii care au avut loc in Wem.
Crezi sau nu...?!

7.

Reverendul Ralph Hardy, un cleric pensionar din orășelul englezesc White Rock, a făcut aceasta fotografie în 1966, intenționând doar să surprinda eleganta scară spiralată (cunoscută și drept "Scara Lalelei") a secțiunii Queen's House din Muzeul National Maritim, situat la Greenwich. Dupa ce a developat fotografia, Hardy a observat uimit că pe scari se întrezărește spectrul unei siluete înveșmântate precum un calugar.
Câțiva experți foto de la Kodak au examinat negativul și au declarat că această fotografie este autentică...

6.

Cine este oare în spatele bunicii?
Povestea sună cam așa: în primul weekend liber, pe 17 august 1997, Denisa Russel a venit în vizită la bunica sa, Carmen Russel, și a realizat mai multe fotografii. O săptămâna mai târziu, bunica a murit.
Uitându-se peste poze, Denisa a rămas stupefiată când a văzut silueta unui bărbat în spatele bunicii sale. Acesta este Dan Russel, soțul lui Carmen și bunicul Denisei. Singura problemă este aceea că bărbatul murise cu 13 ani înainte de a fi făcută fotografia, decedând în urma unui atac de cord pe 14 august 1984.

Dacă nu credeți că există lucruri care pur și simplu nu pot fi explicate...vă anunț că încă nu ați văzut nimic... Va urma și partea a II-a a fotografiilor cel putin ciudate...

vineri, 12 martie 2010

Nu ți-ai gasit încă vocația? Acum este momentul...


Dacă nu știi ce vrei sa te faci atunci când vei fi mare...sau ești deja mare și nu ești mulțumit de locul de muncă pe care îl ai...acum este momentul să îți întorci viața la 180 de grade și să faci ceva unic! Unic...spun unii...eu aș spune de-a dreptul ciudat... Tu pentru ce meserie ai opta?


1.Analist de flatulații - daaa...există și așa ceva!!!Ce trebuie să facă acesta? Nimic mai simplu... să se alăture echipei gastroenterologului Michael Levitt din Minneapolis și să inhaleze alături de acesta vânturile degajate de oameni care și-au dobândit mai mult de jumatate din greutate consumând fasole.Rolul acestui experiment este de a stabili dacă individul în cauză are sau nu un stomac sănătos... (și nu a gasit decat această metodă??? yaaaccchhhh....nice job : ).

2.Cercetător de țânțari - sună destul de bine...până aflii ce implică această funcție. Tot ce trebuie să faci este să rămâi în lenjeria intimă, să te așezi pe un scaun în grădină și să aștepți toată noaptea acolo. Nu,nu îl aștepți pe Făt Frumos...deși este posibil să fie o variantă a lui în lumea insectelor...ci aștepți țânțarul brazilian Anopheles darlingi, acesta fiind singura metodă prin care poate fi cercetat, deoarece nu intră în cursele puse de cercetători special pentru el.Și uite așa...așteptând marea ușurare...îți faci o mulțime de prieteni...care , drăguți fiind, îți pot da și un minunat cadou - o mică malarie... : Aici să tot auzi: ,,serviciu ușor!" :))

3.Subiect de studiu pentru lipsirea de simțuri - ce trebuie să faci?? Foarte simplu: să stai închis câteva zile într-o cameră mică, neagră și goală, special creată pentru acest experiment. Nu poți auzi nimic. Nu poți simți sau vedea. Treptat, începi să-ți pierzi simțurile pentru o perioadă și apoi halucinezi.Probabil vei începe să strigi după ajutor...dar nuuu...scopul e să rămâi acolo pentru câteva zile pentru a se realiza un progres științific...Oricum ești plătit pentru acest lucru, bani cu care, cel mai probabil, îți vei angaja un psiholog care să te ajute să îți revii după experiența traumatizantă...

4.Căutător - da, da...există această meserie.Este slujba unui bărbat din Oklahoma care este plătit să găsească tot felul de obiecte neobișnuite pentru diverși oameni. Printre cele mai ciudate astfel de căutări se numără: o pereche de muște îmbrăcate ca mire și mireasă, o bâtă de baseball semnată de Jim Thorpe în 1933 sau fratele dispărut al unei persoane. Numele firmei este Finders Keepers.

5.Verificator de uscare a vopselei - de fapt, tot ceea ce trebuie să faci este să te uiți la suprafața vopsită și să aștepți până se usucă... Și ești și plătit pentru acest lucru! Este meseria britanicului Keith Jackson, de 57 de ani, care spune că, uneori, această meserie poate fi extrem de stresantă (cred și eu..mai ales dacă nu dispui de o răbdare enormă.Nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla daca ar fi și la noi această meserie...cine ar sta să se uite la vopsea???românul, cu siguranță, nu...și-ar găsi altă ocupație adiacentă rapid :D ).

6.Curățătorul ecranului IMAX - eh...da...există și așa ceva.Atunci când v-ați uitat la acel enorm ecran, nu v-ați imaginat că este cineva care se asigură că voi puteți explora minunea gigantică a tehnologiei. Ei bine...există...și sincer, nu aș vrea să fiu în locul lui...

7.Separator de pui - fie că vă vine să credeți sau nu, există o persoană care primește pui de găină pe bandă rulantă și îi separă în funcție de sex...Scopul? O creștere cât mai bună de dragul comercializării... (săracii puișori :-s ).

8.Mirositor - companiile producătoare de gumă de mestecat sau apă de gură au angajaţi a căror sarcină este să miroasă respiraţia oamenilor - de dimineaţă, după ce au mâncat usturoi sau alte alimente cu miros puternic, și să evalueze în ce măsură diferitele sortimente de gumă sau apă de gură atenuează mirosul. Mirosul respiraţiei este notat pe o scală de la 1 la 9, 1 fiind cel mai puternic.

9.Judecător de deodorante - fie că vă vine să credeți sau nu, unele companii aveau o persoană al cărei rol era acela de a mirosi zona subrațului oamenilor, pentru a vedea dacă deodorantul folosit este eficient sau nu (sper că măcar era un deodorant bun...că în caz contrar...)

10.Urmăritor de cute - este funcția pe care o ocupă anumiți oameni în fabricile de încălțăminte și care au rolul de a împiedica apariția cutelor pe pielea pantofilor, înainte ca aceștia să fie puși în vânzare.


Ei bine...voi ce meserie ați alege???

duminică, 7 martie 2010

Și uite că orice se poate...


Legile, indiferent de conținutul lor, trebuie respectate...Totuși, un alt dicton spune că: ,,orice lege este făcută pentru a fi încălcata!" Oricât de ciudate ar fi...se presupune că legile au rostul lor și că au fost gândite cu un anumit scop...Se pare că ne vom convinge de contrariul în cele ce urmează!

Dacă vă așteptați ca în domeniul legislativ totul să fie absolut normal și extrem de bine gândit...se pare că exact aici s-a dovedit că imaginația și creativitatea sunt din ce în ce mai mult cultivate.Drept dovadă avem următoarele legi care nu ne pot face decât să ne întrebăm ce a fost în mintea acelora care le-au gândit (daca le-au gândit) și le-au și introdus în legislație...


1. În statul Kentucky, locuitorii sunt obligați, prin lege, să se spele cel puțin o data pe an!!! (eu mă întreb care sunt criteriile prin care verifică acest lucru: există vreun măsurător al apometrelor...camere web ceva...sau vreun cercetător specializat în domeniul olfactiv care se ocupă atent de ,,verificarea" cetățenilor????)


2.În orașul Logan County, bărbații nu au voie să sărute niciodată o femeie care doarme, indiferent dacă aceasta îi este soție sau prietenă. Legile acestui oraș pedepsesc această infracțiune (infracțiune ??? că îți trezești soția/iubita cu un sărut!!!??? pffuu...oameni triști in Logan County...) cu închisoarea.


3.În orașul Alexandria din statul Minneapolis, dacă răsuflarea unui bărbat miroase a usturoi sau ceapă, acestuia îi este interzis prin lege să aibă orice fel de contact sexual cu soția sa (și cine îl verifica???!! și cum??!! sau poate îl reclamă soția pentru prestanță scăzută din cauza usturoiului :)) ).


4.În Anglia, este ilegal să mori în Casa Parlamentului (păi și daca...Doamne ferește...vizitezi locația..faci infarct si..buuumm..ce ți se întâmplă?? la tribunal cu tine!!! :)) sau poate plătesc urmașii amenda din cauză că nu ai putut și tu să îți dai sufletul în alt loc :)) ).


5.Cu regulamente mai drastice, El Salvador condamnă la moarte prin împuşcare, în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul Capitalei. Anul trecut peste 30 de şoferi ghinionişti au fost executaţi în acest mod (este clar că acolo nu mai există scuza: ,,am fost la o bere cu băieții"...că oricum nu mai vii acasă dacă este așa :)) )

6.New-yorkezii au simţit nevoia să precizeze că şofatul este interzis persoanelor oarbe (legile sunt făcute și pentru cei cu un IQ sub 0 deci...trebuia precizat :)) ) iar Tennessee interzice şoferilor să conducă autoturismul în timp ce dorm (eh...asta e chiar interesanta :)) Cum oare te poți urca la volan să conduci...dormind...??!!! se pare că s-au gândit cei din domeniul legislativ american și la acest lucru...).


7.Legile bizare de circulație continuă...de această dată în Illinois, unde este precizat clar, în legistație, că mașina trebuie condusă ,,numai" la volan (oare se poate conduce și de pe scaunul din dreapta...?! hmm...posibil...cutie de viteze automată + mâini lungi :)) = accident :)) ), iar apogeul vine tocmai din California, unde este interzis femeilor să șofeze în halat de casă (dar în orice altceva pot...sau în nimic :)) ).


8.Și special pentru iubitorii de animale, în Miami nu ai voie să imiți un animal, pentru că l-ai putea lua în derâdere. În cazul în care faci acest lucru (că doar este un exemplar canin atât de drăguț...și tu doar vrei să îți arăți afecțiunea față de el...doar că expresia chipului tău are mici probleme :)) ), ajungi la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului...


9.În Canada...legi din ce în ce mai ciudate... Ia auziți doamnelor, aici bărbații au dreptul să își bată soțiile, însă nu cu un băț mai mare de 3 centimetrii diametru și nu mai mult de o data pe luna!!! (este ceva de genul: ,,hai, dragă, la porția lunară de iubire...că doar legea ne permite!!!" - a nu se interpreta :)) ).

10.Datorita faptului că celebrul personaj de desene animate, Donald Duck, nu purta pantaloni lungi, seria de episoade care-l aveau drept erou principal au fost interzise prin lege, în Finlanda.

11.În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde dorește, inclusiv în cascheta unui polițist, fără să poată fi trasă la răspundere(ehe...sa tot rămâi gravidă în Anglia :)) ).

12.În statul Carolina de Nord, este interzis de lege să înjuri în prezența... morților (din respect...bineînțeles...căci de auzit..nu te aude nimeni...).

13.Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un pește(o lege demnă de luat în considerare..cum să îmbeți un pește??? oare cu ce se îmbată mai repede...cu bere sau cu vodka? :))) ).

14.În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte șosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbații se excită sexual în preajma lor(fetelor...ce șosete purtați astăzi??? :)) ).

15.În orașul Eureka din statul american Nevada, legea interzice ca un bărbat cu mustață să sărute o femeie (să sperăm că nu se mută acolo proful de IP :)) ).

16.În Bangladesh, chiulitul de la școală este interzis de lege. Orice elev prins în afara orelor de curs, ajunge la inchisoare(nu vreau să îmi imaginez ce s-ar întâmpla dacă această lege s-ar aplica și la noi...am o vagă impresie că locul școlilor va fi luat de închisori... :)) ).

17.Orasul St. Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbrăcată în pijamale(și dacă sunt în casă..ma pregătesc de somn...si îmi fuge pisica pe geam...eu după ea...ma împiedic și rămân atârnată de pervaz??? daca dau pijamalele jos...ma salveaza??? :)))) ).

18.În orașul Baltimore din Maryland, este ilegal să intri cu un leu într-o sala de cinema (????? cum sa scrii așa ceva în legislație ???? Doamnee fereșteee...!!!)

19.În Liban, bărbaților le este permis să întrețină acte sexuale cu animalele de sex feminin. Dacă în schimb, un barbat este surprins în timpul unui act sexual cu un animal de sex masculin, este pedepsit cu moartea fără niciun fel de proces(concluzia: acceptăm zoofilii...dar nu si si zoofilii gay :)) ).

20.Dacă ajungeți cumva în statul american Kentucky, să nu transportați niciodată cornete de înghețată în propriile buzunare. Există o lege în vigoare conform căreia puteți ajunge la închisoare pentru această faptă (și dacă îmi place mult înghețata??? muuullllttt...muuullllttt...și vreau și acasă...șiiii...nu mai am unde să o țin....șiii....concluzia: ÎNCHISOARE!!!).

Acestea sunt doar câteva din legile ciudate ale acestei lumi...Încerc să le găsesc o scuză și să dau vina pe dorința de a evita orice fel de conflict/agresiune/infracțiune la nivelul comunității locale...Totuși..nu am înțeles de ce vreti oameni buni să facem închisoare din orice lucru???Păi dacă locurile marilor infractori sunt libere în închisori...trebuie să le ocupe cineva...