luni, 22 martie 2010

10 fotografii reale....crezi sau nu?! ( partea a II-a )

Am revenit cu topul celor mai bizare fotografii realizate de-a lungul timpului, care încă ne mai fac să ne punem multe semne de întrebare...

5.

In 1959, Mable Chinnery s-a dus la cimitir împreună cu soțul ei pentru a vizita mormântul mamei sale, moment în care a făcut o serie de fotografii. Când au plecat de la cimitir, Mable și-a dat seama că mai are o singură poziție pe filmul fotografic și s-a gândit să-și fotografieze soțul la volan.

Cei doi s-au mutat peste câteva zile la Seattle, iar femeia a developat fotografiile. În ultima poză, în mașină, în spatele soțului se poate observa foarte clar silueta translucidă a unei femei bătrâne cu ochelari… nimeni alta decât mama moartă în urmă cu zeci de ani.Care este explicația științifică?...Niciuna până în acest moment...

4.

Fotografia de mai sus a fost realizată în 1919 și publicată în 1975, într-un volum de memorii al lui Sir Victor Goddard, un ofiter in rezerva al Fortelor Aeriene Regale din Marea Britanie. În fotografie este un portret de grup cu escadronul lui Goddard care a avut baza la HMS Daedalus și a luptat în primul Razboi Mondial. Intrigant în acest portret este chipul fantomatic care se observă în spatele lui Goddard. Atât ofițerul, cât și piloții săi, au identificat imediat bărbatul care apare în poză - el este Freddy Jackson, un mecanic care lucra la baza Daedalus și care fusese sfârtecat, într-un cumplit accident, de elicea unui avion… cu doua zile înainte de realizarea fotografiei.
Goddard își aminteste că Freddy a fost înmormântat chiar în ziua în care a fost facuta poza...Ciudat este că el trebuia să participe, din ordinul superiorului său, la această poză dacă nu se întâmpla teribilul accident...

3.


În 1963, în momentul în care și-a luat în primire parohia din orășelul Newby situat în regiunea North Yorkshire din Anglia, părintele K.F. Lord a făcut câteva fotografii cu biserica pentru a le trimite fratelui său.Când a developat fotografiile,a observat terifiat că în cea cu altarul se observă o siluetă sinistră care aduce cu reprezentarea Morții cu Coasa.
Pasionații de fenomene paranormale au contestat autenticitatea pozei, afirmând că este mult prea clară, ca și cum elementul din imagine de 2,7 metri ar sta la poză și au declarat că este o realizare proastă a unei înscenări. Deși părintele a declarat că nu se pricepe la asemenea tehnici fotografice, s-a văzut nevoit să apeleze la mai mulți experți foto, al căror verdict a fost unanim: imaginea nu este rezultatul unei duble expuneri.

2.

Cazul de la domeniul Hampton Court, de langa Londra, unul dintre locurile preferate de organizat banchete și petreceri ale regelui Henric al VIII-lea (1491-1547) este extrem de recent, datând din decembrie 2003.El a pus pe jar sute de mii de pasionați ai paranormalului, întrucât tehnic este vorba despre o fotografie, dar practic avem o întreaga înregistrare video, de aproximativ 1 minut.
În prezent, domeniul de la Hampton Court se află în patrimoniul muzeal britanic, având ore stricte de vizita. La ora la care s-a realizat înregistrarea, aceste ore se terminaseră, iar în secțiunea filmată nu ar mai fi trebuit să se afle nimeni. Paznicii au auzit la un momentdat niște zgomote puternice, ca și cum cineva ar fi trântit o ușă de pereți.După ce au cercetat zona, au realizat că nu este nimeni.
Curioși, au luat înregistrarea video a camerei de securitate (setată să facă filme alcătuite din poze trase o data la o secundă, ori de câte ori senzorul de mișcare se pune în funcțiune). Astfel, au descoperit cu multă stupefacție o siluetă transparentă îmbracată într-un costum de epocă care trântește de câteva ori o ușă. Au cercetat din nou domeniul, dar nu au descoperit nimic nou...
Din nou, nu există explicații pentru caseta autentică...

1.

Ultima, dar nu cea din urmă (căci se situează pe primul loc) este considerată cea mai faimoasă fotografie paranormală din câte au fost făcute vreodata. Castelul Raynham Hall din Marea Britanie avea o reputație legendară de loc bântuit de către fantoma lui Lady Dorothy Townshend, o femeie care a murit aici în 1726. Fantoma fusese văzută, de-a lungul timpului, de zeci de martori.
Ea a fost fotografiată în 1936 de către un fptograf și un reporter de la revista Country Life. Deși istoria spune că frumoasa fată a murit înainte de 30 de ani, fiind bolnavă, legendele afirmă cu totul altceva. Se presupune că aceasta ar fi fost închisă în beciurile castelului de către soțul său datorită infidelității de care a dat dovadă, nemaiscapând de aici niciodată.
La vremea când revista Country Life a publicat fotografia, s-a stârnit multă rumoare în presa vremii, cazul lui Dorothy ajungând să fie cunoscut pe întreg mapamondul. Experții foto sunt împărțiți atunci când vine vorba de autenticitatea ei. O parte a acestor experți cred că avem de-a face cu un fals, un compozit între o fotografie a scărilor de la Raynham Hall și una a unei statui cu Fecioara Maria care poate fi găsita în orice biserică catolică. Cu toate acestea, trebuie să luăm în calcul și faptul că deși tehnica prin care se poate face un astfel de colaj este banală astîzi, în 1936 nu exista software de prelucrare a imaginilor, iar asemenea colaje cu efect de transparență ar fi necesitat luni bune de muncă în laboratorul foto, fără a avea rezultatul obținut în fotografia de față.


Ehh...acestea sunt doar câteva dintre cele mai controversate fotografii apărute de-a lungul vremii în diferite colțuri ale lumii. Am ales fotografii realizate acum mult timp, când tehnologia modernă de acum nu exista pentru a ajuta la realizarea unor falsuri, fotografii cu o poveste și a căror autenticitate a fost demonstrată de specialiștii în domeniu.
Dacă nu este suficient să vă convingă, măcar vă trezesc câteva semne de întrebare...Mie una mi-au trezit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu